Curriculum vitae

Olen helsinkiläistynyt turkulainen tutkija, opettaja, viestinnän ammattilainen ja digitaalisen kulttuurin asiantuntija.

Työhistoriaani kuuluu kaikenlaista varhaisista silppuhommista myöhempiin viestinnän alan päivätöihin, ja aulavahtimestarin akvaariossa päivystämisestä akateemiseen tutkimukseen.

Tutkimuksessani olen keskittynyt tunteisiin, popkulttuurituotantoon ja videopeleihin. Muissa töissäni kirjoittamiseen, viestintään ja hyvään tunnelmaan.

 

 

Akateemiset työt

Tutkija, opettaja, luennoitsija, päivystävä dosentti
(2013–2017)

Valmistuin maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2009. Vuonna 2013 aloitin jatko-opinnot Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineessa. Akateemiseen työskentelyyni lukeutuu julkaisuja, luentoja, opetusta, graduohjausta, vertaisarviointia sekä tietysti väitöskirjatutkimusta. Väitöskirjani käsittelee Pokémon-tuoteperheen kiintymyksellistä estetiikkaa, mutta tunteiden, tuotannon ja taskuhirviöiden ohella olen profiloitunut myös yleisemmin pelien, digitaalisen median ja (erityisesti japanilaisen) populaarikulttuurin asiantuntijana.

Viestintä ja media

Viestintäasiantuntija, tiedottaja, verkkomediatuottaja ja -suunnittelija, freelancer, blogikirjoittaja
(2009–2018)

Olen vuosien mittaan toiminut lukuisissa viestinnällisissä rooleissa. Henkilökuntalätkässä on lukenut mm. media-assistentti, tiedottaja, blogikirjoittaja sekä verkkomediasuunnittelija. Käytännössä kaikki nämä työt ovat olleet sidoksissa tiedottamiseen, digitaalisiin alustoihin ja selkeään ulosantiin. Lisäksi olen toiminut freelance-kirjoittajana suomen- ja englanninkielisissä lehdissä, joissa juttuaiheeni ovat vaihdelleet arvosteluista yleisempään kulttuurikirjoitteluun.

Muut työt ja ansiot

Digitoija, vahtimestari, vaalivalvoja

Ensiapukoulutus, toimistofolklore
(2005–2011)

Työhistoriaani kuuluu myös digitointia (tietokantojen lisäksi kääräisin hauskimmat aineistot blogiksikin), vahtimestarina toimimista sekä feissausta. Lisäksi ansioista mainittakoon, että ensiapu- ja pelastuskoulutettuna tiedän, milloin soittaa paikalle oikeat ammattilaiset ja toisaalta pitkän linjan toimistofolkloren kerääjänä osaan elvyttää simahtaneen kopiokoneen, tulostimen tai satulatuolin oikeita ammattilaisia vaivaamatta.

 
Yksityiskohtaisempi työhistoria sekä tarkemmat kuvaukset pyydettäessä, johannesko@iki.fi.